REVIEWS

Bekijk hier de ervaringen van deelnemers

Regina over de Mindfulness Kick off training

Jörgen over de Aroma Touch Massage

 • Met veel plezier en voldoening kijk ik terug op de Mindfulness en Stressreductie-training die ik heb mogen volgen bij Mariëtte. Zij slaagde erin op natuurlijke wijze de groep cursisten zichzelf te laten zijn in alle vrijheid en veiligheid. Ik heb haar ervaren als zeer integer met een groot empathisch vermogen. Inhoudelijk heeft het me verder gebracht en daar ben ik haar dankbaar voor.

  JörgenWebsitebouwer & fotograaf
 • Ik wilde de training graag volgen om rust in mijn hoofd te krijgen, mijn energie terug te krijgen en als ondersteuning om weer volledig te gaan werken. In de manier waarop het werk ging, kon ik niet functioneren zoals ik gewend was en zoals ik zou willen. Ik vond de training best duur, maar dacht ook ‘ik ben het waard om in te investeren’.

  Het programma van de training heeft hele waardevolle onderdelen. Het bewust worden van je eigen invloed en handelen was voor mij wel echt heel belangrijk. Door de training heb ik echt rust in mijn hoofd. Al het denken is geordend en een stuk minder. Hierdoor is er weer ruimte voor andere dingen. Ik heb weer energie, slaap beter en heb geleerd mijn grenzen te herkennen. Ik heb nu sneller door wat ik doe en hoe ik daar zelf de controle over kan hebben en dus ook ervoor kan zorgen dat ik patronen die mij niets opleveren kan doorbreken. Ik leef bewuster, kan beter los laten en het lukt me echt om minder te oordelen. Veel energievreters zijn er niet meer en dat geeft rust!

  Ik vond de begeleiding super fijn. Ik heb veel van jaar geleerd. De rust die ze uitstraalt en de zorgvuldigheid waarmee ze haar woorden uitkiest, zorgen meteen voor een veilig en vertrouwd gevoel. Ze is heel betrokken en geïnteresseerd. Ik heb ook veel van haar geleerd door te zien hoe ze de rust en tijd neemt voor, tijdens en na de bijeenkomst. Een absolute aanrader!

  SusanTrainer Jongeren
 • Ik kwam naar de training, omdat ik last had van lichamelijke klachten. Nekkrampen, kuitklachten en verschijnselen van burn out. Ik kon me haast niet meer bewegen door de stress en nergens meer op concentreren. In de training heb ik leren ontspannen door meer naar mezelf te luisteren en stil te staan. Dit spreekt me erg aan en was precies wat ik zocht. Ik werd ook met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik kwam dingen tegen in de meditatie die ik moeilijk vond, maar waar ik wel mee aan de slag ben gegaan. De manier waarop het door Mariëtte werd uitgelegd gaf me veel rust. Ze is een fantastisch betrokken persoonlijkheid, eerlijk en begripvol en zeer goed voorbereid.

  AstridZelfstandig ondernemer
 • De Mindfulnesstraining van Mariette heeft me meer innerlijke rust gebracht, meer dan ik verwacht had. Ik heb geleerd om minder onderhevig te zijn aan een ‘vol hoofd’, om emoties, gedachtes en gevoelens beter te accepteren en het vertrouwen te hebben dat dingen kunnen veranderen of verbeteren.

  MoniquePsycholoog
 • Het mindfulness weekend was heel goed, fijn en positief. Van de start af voelde het goed, met de kennismaking op een voorzichtige manier met mindful communicatie-oefeningen tussendoor. Ik voelde opbouw erin. De oefeningen werden steeds langer en minder begeleid. Dat vond ik heel knap hoe dat gaandeweg in het weekend ging. Het was een enorme verrijking.

  Ik vond de afwisseling van het programma fijn, buiten yoga en binnen zit- en ligmeditatie. En aan het einde van de dag de hele ontspannende oefening. Op het strand mediteren was ook een hele ervaring. Het was heerlijk dat ik even op de fiets kon en de natuur kon voelen. Dat kan op zich ook in de duinen en in het bos, maar dat je ff lekker eruit kon en je moe kon fietsen vond ik heel fijn. In de pauze kun je naar de Bosplaat, daar is een hele goede energie.

  De mindful communicatie-oefeningen helpen me echt. Dit vind ik een belangrijke oefening, want het is een punt waarin ik mezelf verlies in het dagelijks leven. Nu ik daar oefening in heb gehad, merk ik dat ik dat regelmatig gebruik. De ervaring van de stilte overdag was prachtig, Ik besef nu hoe waardevol stilte is. Fijn om dat te mogen ervaren. Nu weet ik dat op het moment dat ik het nodig heb, ik het kan inzetten.

  Ik heb  meer ontspanning van het weekend gekregen dan mijn vakantie in Frankrijk 2 weken. Ik heb mooie handvatten gekregen om mee verder te gaan. En ik merk in gesprekken met m’n zus dat ik meer mindful bezig ben, ook in de communicatie. Dat pas ik regelmatig toe. Laatst zat ik op een druk terras en ging ik terug naar mn ademhaling, Dat kon ik meteen toepassen. Het weekend vol met al die oefeningen geeft veel. De mantra-muziek luister ik ook regelmatig en wil ik ‘s ochtends voor het begin van mijn werk luisteren als ik het klaslokaal in orde breng voorafgaand aan de les.

  Als trainer heeft Mariëtte het fantastisch gedaan. Ik houd er niet van als mensen heel overdreven zweverig worden. Zij staat met beide benen op de grond. Ze maakt de afstand tussen beginnende mediteerder en haarzelf kleiner door wie ze is.

  De overgang naar het gewone leven vond ik spannend. Fijn dat ik van het mooie kleedje met pompoen, bloemetje en grasje ik iets mee kon nemen. Alsof er iets mee is gekomen van het weekend, de sfeer blijft er, je wordt eraan herinnerd. Die verbinding bleef er, dat voelt zo fijn. De tekst op de kaart die ik heb gekregen, raakt me echt en dat is ook zo waardevol. Ik ben heel dankbaar voor dit weekend!

  WilmaLerares
 • Er is wel wat in gang gezet tijdens het weekend. Ik zat al in een stroom, 2 weken daarvoor sterk in contact met mezelf, dat was een beginnende stroom en het weekend heeft het verder geopend.

  Ik voelde tijdens het weekend heel duidelijk ‘het komt goed’. Heb mn hoofd losgelaten en ben in contact in mn hart. Dankjewel voor het gidsen en mij stilzetten op een goede manier en daardoor in beweging zetten. Ik ben heel blij met het mindfulness weekend, ik ben vol lof.

  De verhouding praten en stilte en feedback op wat er gebeurt vond ik heel goed in verhouding. Er was voldoende stilte en voldoende ruimte om te delen.  Het programma was ook gedoseerd, Mariëtte weet wat ze wilt bieden en bewaakt het proces heel secuur. Ze staat als een huis en weet wat ze doet. Ik vond het fijn om de ruimte te krijgen voor mijn proces. Dat zag ik ook met anderen gebeuren. Ieder kreeg zijn eigen aandacht. Dat voelde heel steunend en veilig.

  Ik heb nog nooit van mn leven zo op het strand gezeten. Ik vond het geweldig te mediteren in de harde wind. Heel fijn dat de fiets er was in de eigen tijd, om even lekker te bewegen en weg te kunnen om op mezelf te zijn.

  Ik vond het heerlijk om omringd te zijn met bos, dat is geweldig. De slaapplek was prima, het eten uitstekend. Met zoveel hart en ziel gemaakt en dat proef je.

  De ontvangst was fijn bij receptie. Fijn op Terschelling, toppie!

  AnneliesTherapeut
 • Voor ik de training volgde vergat ik vaak mezelf, ik liep mezelf voorbij en leefde met het idee dat al het andere veel belangrijker is. Ik wilde graag tips en trucs hoe ik mezelf als het allerbelangrijkste kon zien en voelen. En ik hoopte ook dat ik meer rust in mezelf kon vinden voor een betere gezondheid. Ruim een jaar geleden had ik een burn out op het werk, maar ik was ook depressief. Ik had de overtuiging ‘Ik ben niet belangrijk”, maar zo werkt het niet als je van het leven wilt genieten. Ik heb duidelijk gevoeld dat ik door de gezamelijke meditatie en bepaalde ademhalingsoefeningen echt tot rust kan komen. Mijn ademhaling gaat naar mijn buik, blijft niet hangen in mijn borst en mijn gedachten stoppen even met malen. Als ik rustiger ben dan word ik liever voor mezelf. Mariëtte’s begeleiding tijdens de meditaties zijn zacht en rustig waardoor je er makkelijk in meegenomen wordt. Ze springt in als we een vraag, idee of ervaring wilden delen of vragen stelden waarom het werkt of hoe we het op een manier kunnen doen zodat voor ons werkt. Ik vond het heel fijn!

  SharonPlanner
 • Voor de training worstelde ik met een druk bestaan, stress en angst. Ik ben de mindfulness training gaan doen voor mijn eigen welzijn en gezondheid en zodat de mensen om me heen minder last hebben van mijn stress. Lange tijd dacht ik mindfulness is niet mijn ding. Ik kan hetzelfde leren via een gratis online app. Ik heb vaker apps geprobeerd maar vind ze weinig motiverend. Ik wilde open staan voor wat mindfulness kan bieden en heb toen gekozen om de Mindfulness Stress Reductietraining te doen.

  Ik ben door de training dichterbij mezelf gekomen, ik heb geleerd beter om te gaan met bepaalde stressvolle situaties. Ik kies vaker bewust hoe ik wil reageren op (moeilijke) dingen en ik heb meer tolerantie voor onaangename ervaringen. Het meest waardevol vond ik samen mediteren, vooral de lange meditaties.

  Mariëtte vond ik super als trainer! Vriendelijk, open, rustig en ze weet heel veel. Er zijn veel mindfulness trainingen en trainers wat het moeilijk maakt om een goeie uit te kiezen. Ik heb veel gezocht naar een geschikte trainer en ben meer dan tevreden met de begeleiding van Mariëtte. Dank daarvoor. Ik raad het anderen zeker aan!

  LeannePsycholoog
 • De oefeningen in het programma vond ik fijn. Ik vond de afwisseling van binnen en buiten heel fijn en zo ook de verschillende meditatievormen. Het strand vond ik ook fijn, ik had nog nooit zo mooi het zand over het strand zien waaien. De ruimte was mooi zo hoog. Je krijgt het boomhut-idee, met de wind die je door de bomen hoort waaien. De grootte van de zaal was perfect voor onze groep. Het eten was fantastisch, ze zouden een kook boek moeten maken! Het lunchpakket was ook goed.

  De begeleiding vond ik heel mooi. Mariëtte’s houding voor dit soort retraites is perfect. Ze neemt haar plek en rol heel natuurlijk in. Ze probeert geen spirituele guru te zijn. Ze begeleidt zonder zichzelf boven de groep te zetten. Ze is onderdeel van de groep en begeleidend in het proces.

  Het was heel mooi toen we op het strand zaten te mediteren met elkaar. We hadden een heel mooi contact met de groep. Echt bijzonder om dat in zo’n korte tijd te ervaren. Er kon veel gebeuren in korte tijd door deze mooie verbinding.

  ElizabethInterim projectleider
 • Ook behoefte om te leren je hoofd ‘leeg’ te maken en weer met een opgewekt en uitgerust gevoel je bed uit te stappen? De mindfulnesstraining van Mariëtte Verhoef heeft mij heel erg op weg geholpen om dit goede gevoel weer terug te krijgen in mijn leven. Daarnaast heb ik geleerd om het vast te houden! Ik beveel het je van harte aan!

  MarjanManagement assistent
 • In een zware burn-out wilde ik naast mijn therapie verder aan mijzelf werken. Ik hoorde een aantal positieve reacties over mindfulness, waardoor ik heb besloten om me aan te melden. Ik was op zoek naar nieuwe inzichten in het leven om te voorkomen dat dit me weer overkomt. Ik wilde met mindfulness mijzelf verder ontwikkelen. Blijkbaar deed mijn ‘oude ik’ niet alles goed 😉

  Door de training ben ik bewuster geworden van mijzelf en omgeving. Wat vind ik fijn en waar voel ik me niet goed bij en daar naar handelen zonder andere mensen hierbij te kwetsen. Ik heb ontdekt dat mediteren toch best fijn is om rust te krijgen in mijn hoofd en lijf. Een tip van Mariëtte die ik vaak gebruik voordat ik ga autorijden; 3x bewust ademhalen en dan pas rijden. Zoveel minder gejaagd ?

  Ik was bang dat het te wollig en zweverig zou zijn, maar Mariëtte laat ieder in zijn eigen waarde en gedachten hierover. Erg fijn!!

  Of ik de training zou aanbevelen aan anderen? Volmondig JA!

  StefanOnline marketeer
 • Ik wilde de training graag volgen, omdat ik last had van burnout klachten en omdat ik zelfbewustzijn wilde ontwikkelen. Ik had te veel last van stress en regelmatig black outs. Van tevoren dacht ik dat ik er niet de rust voor kon vinden om te mediteren. Ik had nooit eerder tijd genomen voor mezelf! Eenmaal in de training heb ik rust en ontspanning ervaren. Ik herken nu ook stressmomenten en weet wat ik dan kan doen. De bodyscan mediatie en de stiltedag hebben me het meest gebracht. De begeleiding van Mariëtte was fantastisch, ze geeft goede en rustige uitleg. En ze heeft een prettige stem bij het mediteren. Ik heb de training al aanbevolen bij anderen.

  AstridZelfstandig ondernemer
 • Ik was nieuwsgierig of mindfulness wat voor mij is. Ik wil graag rust, meer voldoening, meer tevredenheid, meer geluksmomenten, minder piekeren en loslaten. Door de training neem ik nu een rustmoment als ik het nodig heb. Ik heb geleerd dat alles weer verdwijnt. Dat alles er mag zijn, elk gevoel maar dat het je niet over hoeft te nemen. De bodyscan heb ik als prettig ervaren. Ik weet nu wat mediteren inhoudt en dat het me rust kan geven. Ik vind dat Mariëtte het super heeft gedaan. Ze stelt iedereen op zijn gemak en blijft inspirerend door haar enthousiasme over mindfulness. Prettige begeleiding van de bodyscan en mediteren tijdens de les. Het was daardoor voor mij veel makkelijker tijdens de les dan alleen thuis.

  Joost
 • Ik nam deel aan de training, omdat ik wil graag mijn stemmingswisselingen beter wil begrijpen en voor zijn. In de Introductietraining heb ik een flink aantal handvatten gekregen om er mee aan de slag te gaan. Vooral jezelf accepteren, dus ook mijn gedachten is erg sterk. Ik vond het prettig om het hierover te hebben in een groep en te merken hoe anderen er ook mee worstelen. De begeleiding was erg open, rustig en zeer helder in de uitleg. Er straalt heel veel rust van Mariette uit, het levende bewijs dat mindfulness goed voor je zelf en omgeving is!

  AdoIT'er
 • Ik heb een burn out gehad en had moeite om in het hier en nu te blijven. Om rust te vinden in mijzelf en minder te piekeren. Ik kwam naar de training, omdat ik weer volledig wilde herstellen. Ik heb geleerd om meer in het hier en nu te zijn en om te luisteren naar mezelf. Ik heb rust gevonden met mediteren, al heb ik daar nog wel veel in te leren. Ik luister goed naar mijzelf en mijn innerlijke zelf, zodat ik achter mijn beslissingen sta. Ik ben van veel dingen bewust geworden, de eerste stapjes zijn gezet. Het blijft nog een uitdaging die ik graag wil aangaan. Mariëtte is een goede trainer, ze heeft veel kennis en ook veel rust en straalt dat uit. Ook haar open houding is erg plezierig. Geen oordeel maar luisteren kon ze heel goed!

  Sietske
 • Ik wilde de training graag volgen om meer inzicht en beheersing te krijgen in de brei van gedachten die mij op willekeurige momenten van de dag bezighielden. Ik was met van alles bezig behalve met het nu. Ik wilde meer rust en meer zelfcontrole over mijn gedachten. “Herinner gister, verlang naar morgen, maar leef vandaag”, dat wilde ik graag bereiken. In de training heb geleerd dat ik mijn gedachten niet ben, maar dat ik gedachten heb. Daardoor kan ik het makkelijker loslaten en meer met het nu bezig zijn. De begeleiding van Mariëtte vond ik heel prettig. Fijne begeleiding in de meditatiesessies en met een stuk humor waardoor de soms zware kost makkelijk op te nemen was. In eerste instantie had ik moeite om dit bedrag uit te geven aan mezelf, maar achteraf vond ik de training het zeker waard!

  Regina
 • Ik ben heel tevreden over het weekend. Ik voel me erna positiever, rustiger en blijer. Ik vond het heel fijn om mee te maken. De yoga heb ik anders beleefd dan in een normale les. Ik kon me gemakkelijker overgeven en het ging wat dieper en bewuster. De fiets vond ik een toegevoegde waarde. Hierdoor kon ik wat meer zien van het eiland, door in de pauze een stukje te fietsen. Meer beweging vind ik fijn. Hele fijne locatie, heerlijk gegeten, goed verzorgd. Prima begeleiding, heel invoelend in de sturing en ook informatie van de achtergrond van mindfulness.

  CathyVerpleegkundige
 • Ik worstelde met stressklachten, onrust en rugklachten. Eerder heb ik een burn out gehad en ik wilde voorkomen dat dat nog een keer zou gebeuren. daarnaast wilde ik mijn rugklachten verminderen. In de mindfulness training heb geleerd om dingen los te laten en minder controle uit te oefenen op alles. Ik durf nu meer ‘risico’ te nemen. De begeleiding van Mariëtte vond ik super! Van tevoren waren ook gedachten als ‘het helpt toch niet, het is vast zweverig. Maar ik hoopte wel dat het ontspanning zou brengen en dat is gelukt. Ik zou de Mindfulness Stressreductie Training zeker aanbevelen bij anderen!

  IngridProcesplanner
 • Het was een heerlijke massage behandeling. Ik heb daarna heel lekker geslapen en ik werd helder wakker. Ik had snel contact met mijn lijf, wat ontspannen aanvoelde. Voor herhaling vatbaar!

  Marijepsychomotorisch therapeut
 • Mariëtte is een rustige, inspirerende, geïnteresseerde vrouw. Haar stem is heel prettig wat voor mij heel belangrijk is bij begeleide meditaties. Ze gebruikt afwisselende yoga-oefeningen en op de juiste momenten vraagt ze door. Ze leerde me over mijn innerlijke olifant, een beeld dat ik nu, bijna dagelijks, voor ogen houd. Mariëtte heeft me geholpen weer de kalmte in mezelf te ervaren.

  MoniqueYogalerares
Call Now Button