REVIEWS

Bekijk hier de ervaringen van deelnemers

Regina over de Mindfulness Kick off training

Jörgen over de Aroma Touch Massage

 • Mariëtte is een rustige, inspirerende, geïnteresseerde vrouw. Haar stem is heel prettig wat voor mij heel belangrijk is bij begeleide meditaties. Ze gebruikt afwisselende yoga-oefeningen en op de juiste momenten vraagt ze door. Ze leerde me over mijn innerlijke olifant, een beeld dat ik nu, bijna dagelijks, voor ogen houd. Mariëtte heeft me geholpen weer de kalmte in mezelf te ervaren.

  MoniqueYogalerares
 • Ik kwam naar de training, omdat ik last had van lichamelijke klachten. Nekkrampen, kuitklachten en verschijnselen van burn out. Ik kon me haast niet meer bewegen door de stress en nergens meer op concentreren. In de training heb ik leren ontspannen door meer naar mezelf te luisteren en stil te staan. Dit spreekt me erg aan en was precies wat ik zocht. Ik werd ook met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik kwam dingen tegen in de meditatie die ik moeilijk vond, maar waar ik wel mee aan de slag ben gegaan. De manier waarop het door Mariëtte werd uitgelegd gaf me veel rust. Ze is een fantastisch betrokken persoonlijkheid, eerlijk en begripvol en zeer goed voorbereid.

  AstridZelfstandig ondernemer
 • Ik worstelde met stressklachten, onrust en rugklachten. Eerder heb ik een burn out gehad en ik wilde voorkomen dat dat nog een keer zou gebeuren. daarnaast wilde ik mijn rugklachten verminderen. In de mindfulness training heb geleerd om dingen los te laten en minder controle uit te oefenen op alles. Ik durf nu meer ‘risico’ te nemen. De begeleiding van Mariëtte vond ik super! Van tevoren waren ook gedachten als ‘het helpt toch niet, het is vast zweverig. Maar ik hoopte wel dat het ontspanning zou brengen en dat is gelukt. Ik zou de Mindfulness Stressreductie Training zeker aanbevelen bij anderen!

  IngridProcesplanner
 • Ik wilde de training graag volgen om meer inzicht en beheersing te krijgen in de brei van gedachten die mij op willekeurige momenten van de dag bezighielden. Ik was met van alles bezig behalve met het nu. Ik wilde meer rust en meer zelfcontrole over mijn gedachten. “Herinner gister, verlang naar morgen, maar leef vandaag”, dat wilde ik graag bereiken. In de training heb geleerd dat ik mijn gedachten niet ben, maar dat ik gedachten heb. Daardoor kan ik het makkelijker loslaten en meer met het nu bezig zijn. De begeleiding van Mariëtte vond ik heel prettig. Fijne begeleiding in de meditatiesessies en met een stuk humor waardoor de soms zware kost makkelijk op te nemen was. In eerste instantie had ik moeite om dit bedrag uit te geven aan mezelf, maar achteraf vond ik de training het zeker waard!

  Regina
 • De Mindfulnesstraining van Mariette heeft me meer innerlijke rust gebracht, meer dan ik verwacht had. Ik heb geleerd om minder onderhevig te zijn aan een ‘vol hoofd’, om emoties, gedachtes en gevoelens beter te accepteren en het vertrouwen te hebben dat dingen kunnen veranderen of verbeteren.

  MoniquePsycholoog
 • Ik heb de Mindfulness en Stressreductie Training gevolgd, omdat ik graag wilde leren de controle iets meer los te laten en makkelijker mee te gaan in de stroom van het leven. Ik voelde me in mijn vrijheid beperkt, omdat ik steeds controle wilde houden over alle aspecten van mijn leven. Ik had er zelf last van, en ook voor mijn omgeving was het niet altijd even prettig. In eerste instantie dacht ik ‘De training kost te veel tijd. En ik ben niet geschikt voor mediteren: ik kan dat niet.’ Maar ik gunde het mezelf toch en zou de training zeer zeker aanbevelen! In de meditaties heb ik spelenderwijs kunnen oefenen met loslaten. Oefenen met er laten zijn wat er is. Dat was en is soms een worsteling. Maar het resultaat is er ook naar. Ik heb kennis mogen maken met de rust in mezelf en leer voorzichtig aan steeds meer te vertrouwen op mezelf en op het leven. Een prachtig geschenk waarvoor ik nog elke dag een diepe dankbaarheid voel. De meditaties vond ik het meest waardevol: stilstaan bij dat wat er in mijzelf aanwezig is. De begeleiding van Mariette heb ik als heel respectvol en stimulerend ervaren. Mariette leeft in haar begeleiding voor wat voor mij de essentie van mindfulness is: aandacht voor wat er is, milde acceptatie en respect voor wat zich voordoet. Heel inspirerend!

  SuzanneZelfstandig ondernemer
 • Het mindfulness weekend was heel goed, fijn en positief. Van de start af voelde het goed, met de kennismaking op een voorzichtige manier met mindful communicatie-oefeningen tussendoor. Ik voelde opbouw erin. De oefeningen werden steeds langer en minder begeleid. Dat vond ik heel knap hoe dat gaandeweg in het weekend ging. Het was een enorme verrijking.

  Ik vond de afwisseling van het programma fijn, buiten yoga en binnen zit- en ligmeditatie. En aan het einde van de dag de hele ontspannende oefening. Op het strand mediteren was ook een hele ervaring. Het was heerlijk dat ik even op de fiets kon en de natuur kon voelen. Dat kan op zich ook in de duinen en in het bos, maar dat je ff lekker eruit kon en je moe kon fietsen vond ik heel fijn. In de pauze kun je naar de Bosplaat, daar is een hele goede energie.

  De mindful communicatie-oefeningen helpen me echt. Dit vind ik een belangrijke oefening, want het is een punt waarin ik mezelf verlies in het dagelijks leven. Nu ik daar oefening in heb gehad, merk ik dat ik dat regelmatig gebruik. De ervaring van de stilte overdag was prachtig, Ik besef nu hoe waardevol stilte is. Fijn om dat te mogen ervaren. Nu weet ik dat op het moment dat ik het nodig heb, ik het kan inzetten.

  Ik heb  meer ontspanning van het weekend gekregen dan mijn vakantie in Frankrijk 2 weken. Ik heb mooie handvatten gekregen om mee verder te gaan. En ik merk in gesprekken met m’n zus dat ik meer mindful bezig ben, ook in de communicatie. Dat pas ik regelmatig toe. Laatst zat ik op een druk terras en ging ik terug naar mn ademhaling, Dat kon ik meteen toepassen. Het weekend vol met al die oefeningen geeft veel. De mantra-muziek luister ik ook regelmatig en wil ik ‘s ochtends voor het begin van mijn werk luisteren als ik het klaslokaal in orde breng voorafgaand aan de les.

  Als trainer heeft Mariëtte het fantastisch gedaan. Ik houd er niet van als mensen heel overdreven zweverig worden. Zij staat met beide benen op de grond. Ze maakt de afstand tussen beginnende mediteerder en haarzelf kleiner door wie ze is.

  De overgang naar het gewone leven vond ik spannend. Fijn dat ik van het mooie kleedje met pompoen, bloemetje en grasje ik iets mee kon nemen. Alsof er iets mee is gekomen van het weekend, de sfeer blijft er, je wordt eraan herinnerd. Die verbinding bleef er, dat voelt zo fijn. De tekst op de kaart die ik heb gekregen, raakt me echt en dat is ook zo waardevol. Ik ben heel dankbaar voor dit weekend!

  WilmaLerares
 • Ik nam deel aan de training, omdat ik wil graag mijn stemmingswisselingen beter wil begrijpen en voor zijn. In de Introductietraining heb ik een flink aantal handvatten gekregen om er mee aan de slag te gaan. Vooral jezelf accepteren, dus ook mijn gedachten is erg sterk. Ik vond het prettig om het hierover te hebben in een groep en te merken hoe anderen er ook mee worstelen. De begeleiding was erg open, rustig en zeer helder in de uitleg. Er straalt heel veel rust van Mariette uit, het levende bewijs dat mindfulness goed voor je zelf en omgeving is!

  AdoIT'er
 • Ik ben heel tevreden over het weekend. Ik voel me erna positiever, rustiger en blijer. Ik vond het heel fijn om mee te maken. De yoga heb ik anders beleefd dan in een normale les. Ik kon me gemakkelijker overgeven en het ging wat dieper en bewuster. De fiets vond ik een toegevoegde waarde. Hierdoor kon ik wat meer zien van het eiland, door in de pauze een stukje te fietsen. Meer beweging vind ik fijn. Hele fijne locatie, heerlijk gegeten, goed verzorgd. Prima begeleiding, heel invoelend in de sturing en ook informatie van de achtergrond van mindfulness.

  CathyVerpleegkundige
 • In een zware burn-out wilde ik naast mijn therapie verder aan mijzelf werken. Ik hoorde een aantal positieve reacties over mindfulness, waardoor ik heb besloten om me aan te melden. Ik was op zoek naar nieuwe inzichten in het leven om te voorkomen dat dit me weer overkomt. Ik wilde met mindfulness mijzelf verder ontwikkelen. Blijkbaar deed mijn ‘oude ik’ niet alles goed 😉

  Door de training ben ik bewuster geworden van mijzelf en omgeving. Wat vind ik fijn en waar voel ik me niet goed bij en daar naar handelen zonder andere mensen hierbij te kwetsen. Ik heb ontdekt dat mediteren toch best fijn is om rust te krijgen in mijn hoofd en lijf. Een tip van Mariëtte die ik vaak gebruik voordat ik ga autorijden; 3x bewust ademhalen en dan pas rijden. Zoveel minder gejaagd ?

  Ik was bang dat het te wollig en zweverig zou zijn, maar Mariëtte laat ieder in zijn eigen waarde en gedachten hierover. Erg fijn!!

  Of ik de training zou aanbevelen aan anderen? Volmondig JA!

  StefanOnline marketeer
 • Ik was nieuwsgierig of mindfulness wat voor mij is. Ik wil graag rust, meer voldoening, meer tevredenheid, meer geluksmomenten, minder piekeren en loslaten. Door de training neem ik nu een rustmoment als ik het nodig heb. Ik heb geleerd dat alles weer verdwijnt. Dat alles er mag zijn, elk gevoel maar dat het je niet over hoeft te nemen. De bodyscan heb ik als prettig ervaren. Ik weet nu wat mediteren inhoudt en dat het me rust kan geven. Ik vind dat Mariëtte het super heeft gedaan. Ze stelt iedereen op zijn gemak en blijft inspirerend door haar enthousiasme over mindfulness. Prettige begeleiding van de bodyscan en mediteren tijdens de les. Het was daardoor voor mij veel makkelijker tijdens de les dan alleen thuis.

  Joost
 • Ik ben met de Introductietraining Mindfulness begonnen, omdat ik veel stress en lichamelijke klachten had. Ik kon alle op mijn pad gekomen stressfactoren niet helder in mijn hoofd op een rijtje zetten. En de lichamelijke klachten verminderden niet met andere vormen van therapie. Door de training heb ik geleerd om rustmomenten voor mijzelf in te plannen en even “leeg” te zijn van de gedachten. Ik mediteer nu 2 keer per dag, in de ochtend en in de avond.

  Ik ben rustiger geworden in mijn hoofd en heb alle stressfactoren goed in beeld en op een rijtje. Helaas zijn de lichamelijke klachten nog niet minder maar daarvoor ben ik te kort bezig denk ik. Dat ik rust in mijn hoofd heb is al een enorm pluspunt. Mariëtte is een geweldige trainer. Ze kan heel goed verwoorden wat mediteren is. Daarbij heeft ze een heel prettige en ontspannende stem!

  HeleenZorgmedewerker
 • Ik begon aan de training, omdat ik in de eerste plaats nieuwsgierig was. Wat is dat nou mindfulness en zou dat wat voor mij zijn? Met een drukke baan, de overgang en een fase in mijn leven waarbij zoonlief het huis uit is, een dementerende moeder en een echtgenoot die zonder werk komt op zijn 62e, heb ik nogal eens het gevoel dat alles op mijn schouders terecht komt.  Na een heerlijke vakantie kwam ik tot het besef ‘dit ga ik niet tot mijn 67e volhouden op deze manier. Er moet wat veranderen in mijn leven.’ In de training heb ik kennisgemaakt met mindfulness en mediteren. De achtergrond van het hoe en waarom, op een niet zweverige manier, maar met feiten en cijfers uit wetenschappelijke onderzoeken. Ik heb bewondering voor Mariëtte hoe zij op zo’n jonge leeftijd zo in het leven staat. Daar kan ik nog heel wat van leren. Zij is erg enthousiast, heeft veel levenservaring voor haar leeftijd, ze weet het op de juiste manier te brengen, heel vrijblijvend maar ondertussen blijft het wel hangen. Het zijn afwisselende lessen met steeds weer nieuwe inzichten en oefeningen. Ik mediteer niet dagelijks, maar regelmatig denk ik terug aan de lessen van Mariëtte.

  AnqeliqueInterim HR manager
 • Met veel plezier en voldoening kijk ik terug op de Mindfulness en Stressreductie-training die ik heb mogen volgen bij Mariëtte. Zij slaagde erin op natuurlijke wijze de groep cursisten zichzelf te laten zijn in alle vrijheid en veiligheid. Ik heb haar ervaren als zeer integer met een groot empathisch vermogen. Inhoudelijk heeft het me verder gebracht en daar ben ik haar dankbaar voor.

  JörgenWebsitebouwer & fotograaf
 • Ik wilde de training graag volgen, omdat ik last had van burnout klachten en omdat ik zelfbewustzijn wilde ontwikkelen. Ik had te veel last van stress en regelmatig black outs. Van tevoren dacht ik dat ik er niet de rust voor kon vinden om te mediteren. Ik had nooit eerder tijd genomen voor mezelf! Eenmaal in de training heb ik rust en ontspanning ervaren. Ik herken nu ook stressmomenten en weet wat ik dan kan doen. De bodyscan mediatie en de stiltedag hebben me het meest gebracht. De begeleiding van Mariëtte was fantastisch, ze geeft goede en rustige uitleg. En ze heeft een prettige stem bij het mediteren. Ik heb de training al aanbevolen bij anderen.

  AstridZelfstandig ondernemer
 • Ik heb een burn out gehad en had moeite om in het hier en nu te blijven. Om rust te vinden in mijzelf en minder te piekeren. Ik kwam naar de training, omdat ik weer volledig wilde herstellen. Ik heb geleerd om meer in het hier en nu te zijn en om te luisteren naar mezelf. Ik heb rust gevonden met mediteren, al heb ik daar nog wel veel in te leren. Ik luister goed naar mijzelf en mijn innerlijke zelf, zodat ik achter mijn beslissingen sta. Ik ben van veel dingen bewust geworden, de eerste stapjes zijn gezet. Het blijft nog een uitdaging die ik graag wil aangaan. Mariëtte is een goede trainer, ze heeft veel kennis en ook veel rust en straalt dat uit. Ook haar open houding is erg plezierig. Geen oordeel maar luisteren kon ze heel goed!

  Sietske
 • Voor ik de training volgde vergat ik vaak mezelf, ik liep mezelf voorbij en leefde met het idee dat al het andere veel belangrijker is. Ik wilde graag tips en trucs hoe ik mezelf als het allerbelangrijkste kon zien en voelen. En ik hoopte ook dat ik meer rust in mezelf kon vinden voor een betere gezondheid. Ruim een jaar geleden had ik een burn out op het werk, maar ik was ook depressief. Ik had de overtuiging ‘Ik ben niet belangrijk”, maar zo werkt het niet als je van het leven wilt genieten. Ik heb duidelijk gevoeld dat ik door de gezamelijke meditatie en bepaalde ademhalingsoefeningen echt tot rust kan komen. Mijn ademhaling gaat naar mijn buik, blijft niet hangen in mijn borst en mijn gedachten stoppen even met malen. Als ik rustiger ben dan word ik liever voor mezelf. Mariëtte’s begeleiding tijdens de meditaties zijn zacht en rustig waardoor je er makkelijk in meegenomen wordt. Ze springt in als we een vraag, idee of ervaring wilden delen of vragen stelden waarom het werkt of hoe we het op een manier kunnen doen zodat voor ons werkt. Ik vond het heel fijn!

  SharonPlanner
 • Het was een heerlijke massage behandeling. Ik heb daarna heel lekker geslapen en ik werd helder wakker. Ik had snel contact met mijn lijf, wat ontspannen aanvoelde. Voor herhaling vatbaar!

  Marijepsychomotorisch therapeut
 • Ook behoefte om te leren je hoofd ‘leeg’ te maken en weer met een opgewekt en uitgerust gevoel je bed uit te stappen? De mindfulnesstraining van Mariëtte Verhoef heeft mij heel erg op weg geholpen om dit goede gevoel weer terug te krijgen in mijn leven. Daarnaast heb ik geleerd om het vast te houden! Ik beveel het je van harte aan!

  MarjanManagement assistent
 • Via een vriendin kwam ik bij de Introductietraining Mindfulness. Ik wilde graag meer over mindfulness weten, omdat ik het fijn vind om een leidraad te hebben en dit te gebruiken in het dagelijkse leven. Ik was al bekend met mediteren, maar in de praktijk kwam het daar weinig van. De training gaf me inzichten, overzicht en de motivatie om echt vaker te mediteren. Ik heb de lessen als zeer leerzaam en prettig ervaren. Mariëtte heeft een duidelijke en heldere manier van lesgeven en komt kundig over in wat ze vertelt. Ze heeft een prettige stem en warme uitstraling. Ze heeft mijn leven weer een stukje verrijkt.

  Saskia
Call Now Button