Leef jouw eigen avontuur!

Leef jouw eigen avontuur!
6 juli 2017 Mariëtte Verhoef
Mindfulnessreis Ghana 2

Leef jouw eigen avontuur!

Welke ervaringen zoek je in je leven? Zoek je ervaringen op die je bevestigen in je denk patronen over jezelf, je werk, je gezin? Of ben je iemand die avontuurlijker is ingesteld en vooral nieuwe ervaringen wilt opdoen? Hoe dan ook, om iets nieuws te ontdekken moet je toch echt van de bank af! Nieuwe dingen proberen, op avontuur in je eigen leven!

Alle ervaringen die we opdoen in ons leven geven weer wie we werkelijk willen zijn. Ja, zijn! Er is een bereidheid nodig om te ‘willen veranderen’, pas dan zal elke ervaring een betekenis krijgen. En wordt je leven een avontuur i.p.v. altijd dezelfde patronen waar je in blijft hangen.

 

We denken in de regel niet zo na over:

Wie ben je zonder je werk?

Wie ben je zonder je ouderrol?

Wie ben je zonder je familie, je vereniging of woonplaats?

Zonder je veilige omgeving?

 

Uit je comfortzone

Toen ik voor de eerste keer in Ghana was, ervaarde ik iets heel bijzonders. In het dorpje waar ik woonde, was geen blanke te zien. De hutten waren van leem, zonder stromend water of elektriciteit. Een LED-lampje brandde op een in elkaar geknutseld accuutje van batterijen. Ik had 1 Ghaneze zus waarmee ik Engels sprak.

 

Er was niets bekends. Niets Nederlands.

Je zou denken dat ik me vervreemd voelde. Anders. Gek.

Maar het tegendeel was waar.

 

Ik voelde me helemaal mezelf.

 

Terug naar de kern

Te midden van al het vreemde keerde ik terug naar mijn kern. Mijn Ghaneze familie en collega’s gingen met mij om als de mens Mariëtte. Ze vroegen me waar ik van hield, hoe ik over mannen dacht, over God en over het leven. We deden alledaagse dingen samen; wassen, koken, voetballen, zingen, praten en naar het winkeltje om water en wc-papier te kopen. Ik was één met hen, voelde me helemaal mezelf, in contact van mens tot mens.

 

” Duo Penotti, twee kleuren in een potti. Zwart en wit, waar lekker veel in zit.” Dit liedje kwam laatst in mn hoofd op toen ik in mijn bathing cloth (lap stof) stond om te gaan douchen en de kleine Ernestina (1) op mijn arm had. Ik zag dat zwarte lijfje zo tegen mijn blanke huid en realiseerde me weer dat ik blank ben. De meeste tijd voel ik me namelijk helemaal niet blank. Bij mijn familie voel ik me als 1 van hen, op school ben ik ook gewoon 1 van de leraren en in Gowrie zie je maar af en toe een blanke. Dan kijk ik ook echt op, ‘hé, een blanke!’ En dan moeten die Ghanezen wel lachen.”  Reisblog https://jetverhoef.wordpress.com

 

Dit is de meest waardevolle ervaring van mijn reis naar Ghana.

 

Spannend? Doen!

Natuurlijk vond ik het van tevoren eng om te gaan. Waar zal ik terecht komen? Hoe moet ik me gedragen? Kan ik tegen het back to basic leven? In eenvoud en hoe is de hitte? Maar die vragen weerhielden me niet. Ik voelde sterk dat ik te gaan had, een verlangen om het Afrikaanse leven te ontdekken. Wat ik dan ook zou tegenkomen. Ik regelde het verblijf via Ontmoet Afrika, een professionele organisatie waar gelijkwaardigheid voorop staat en de vrijwilligers goed worden begeleid in het land. Ik boekte een reis met Jolinaiko Eco-tours en ik las alle voorschriften voor een veilig verblijf. Ik was ingeënt en had een flinke EHBO-kit mee.

Ik bereidde me voor en ik ging. Het is de mooiste sprong in mijn leven die ik heb gewaagd. In vertrouwen de wijde wereld in. Op ontdekking naar mezelf. En wat een schat heb ik gevonden!

 

Mindfulnessreis  ‘The Change’ in Ghana

Op dit moment begeleid ik een 10 daagse reis in Ghana. Helemaal in het thema van verandering. Verandering van leefomgeving, een andere manier van leven leren kennen, jezelf leren kennen als je uit je comfortzone bent. En vooral om te ontdekken hoe het leven een groot avontuur kan zijn. Als je ervoor open staat.

Wil jij ook echt jezelf leren kennen?

Wil jij ervaren wie je bent in een totaal andere context?

Leven vanuit je hart, van mens tot mens, in eenvoud en verbondenheid?

 

Ga dan mee met de volgende Mindfulness reis ‘The Change’ in Ghana!

Je kunt me nu op reis volgen via Facebook en Instagram.

 

Je bent niet alleen

Ik begeleid je voor, tijdens en na de Mindfulnessreis Back to Basic in Ghana. Ik kijk samen met jou hoe je je veilig kunt voelen. Ik help je in het proces ervoor, met ticket boeken, visum regelen, vaccinaties. Ik help je in het land zelf, om op een laagdrempelige manier contact te maken met de lokale bevolking. Ik begeleid je om je bewust te laten ervaren wat de reis met je doet, ook in dat proces sta ik naast je. En met de mindfulness-oefeningen die we doen, bereid ik je voor op de periode daarna in Nederland. Zodat je je inzichten en ontdekkingen meeneemt naar huis.

 

Alles is geregeld. Het moment is nu.

Kom jij uit je comfortzone?

Waag jij de sprong naar jezelf?

Ga met me mee!

https://www.anansitraining.nl/mindfulness-retraite/mindfulness-retraite-back-to-basic-ghana/

 

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Call Now Button