MINDFULNESS REIS ‘THE CHANGE’ GHANA

Mindfulness reis ‘The Change’ in Ghana

Terug naar ontspanning via het Afrikaanse leven!

In de moderne samenleving ben je van alle luxe voorzien, maar is het leven ook complex, stressvol en druk. Het is vaak rennen, hollen, vliegen om onze to-do-lijst af te krijgen. Dit levert veel stress op.

Herken jij dit?

  • Je hebt een overvolle agenda, soms maanden vooruit
  • Je moet veel
  • Je hebt veel aan je hoofd
  • Je staat continu onder druk om te presteren
  • Je voelt de tijdsdruk in een razendsnel leven
  • Je hebt veel prikkels te verwerken door nieuws, social media, tv e.d.
  • Je voelt je overvol.

De consequentie

Als je het gevoel hebt te worden geleefd, je overprikkeld bent en in een vicieuze cirkel lijkt te zitten, heeft dat verregaande consequenties. Teveel stress en te weinig ontspanning maken dat je minder goed functioneert, je vaker ziek bent of kwaaltjes hebt. Het ondermijnt je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Je geniet nauwelijks meer. Je probeert het patroon te doorbreken, maar het is zo moeilijk. Je zit vast in je eigen leven.

Kan dat ook anders? Jazeker!

Vraag jij je af hoe het zou zijn om het leven te ervaren op een eenvoudige, rustige en ontspannen manier? En ben jij jong in lijf en leden? Ga mee en ervaar ‘The Change’ met de mindfulness reis in Ghana! Door in een hele andere omgeving te zijn, kun je de verandering maken die jij wenst. Je leert bovendien praktische mindfulness technieken, die je meeneemt naar huis en op elk moment kunt toepassen in je dagelijks leven.

Unieke reis

Ghana is het ultieme land om ‘go with the flow’ te ervaren. De gastvrije, relaxte en open Ghanezen verwelkomen je graag bij hun thuis. Ze nemen je mee in een andere manier van leven, waar ontspanning en positiviteit centraal staan. Zij leven met de dag. Deze unieke reis laat je het traditionele Afrikaanse leven ervaren dichtbij de natuur. Het gaat in Ghana om direct contact maken vanuit het hart.

Je verblijft in een eco guesthouse in een natuurrijk dorp, waar je slaapt in een hut met rieten dak en doucht met een kalebas. Je helpt de vrouwen met water halen bij de put, maakt je eigen sheabutter, leert de techniek van een Afrikaanse handwas en hoort oude volksverhalen rondom het vuur. Het eten en de activiteiten worden volledig verzorgd door de betrokken medewerkers van The Greenhouse Ghana.

Mindfulness met Mariëtte Verhoef

De mindfulness maakt de brug naar het westerse leven. Wat je hier leert neem je mee naar huis. Mariëtte Verhoef, mindfulnesstrainer, heeft lange tijd in Ghana gewoond en daar geleerd om veel bewuster in het leven te staan. In die tijd leerde ze de houdingskwaliteiten van mindfulness: geduld, vertrouwen, flexibiliteit, frisse blik, niet streven, loslaten en acceptatie van alles wat zich voordoet. Ze heeft verschillende mindfulness opleidingen gevolgd om verdieping aan te brengen in haar eigen werk en haar deelnemers zo nog verder te helpen. Door haar persoonlijke netwerk kom je op bijzondere plekken en leer je de lokale bevolking echt kennen!

Kom uit je hoofd, leef op je gevoel en ervaar de eenvoud van het leven!

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse reisorganisatie Spirituele Vakantie Reizen en Jolinaiko Eco-tours in Ghana. De eigenaren, het Nederlands-Ghanese koppel Cindy en Apollo Noordermeer-Panou, organiseren met hun team al 10 jaar reizen in Ghana.

Ga jij mee op deze avontuurlijke Mindfulness reis?

28 november t/m 7 december 2018 is de eerstvolgende reis naar Ghana.

Call Now Button