MINDFULNESS KICK OFF TRAINING

Mindfulness Kick off training

Als je last hebt van lichamelijke klachten, zoals spanningen, hoofdpijn, rugpijn of vermoeidheid, zal dat vaak niet het enige zijn. Waarschijnlijk heb je ook zorgende gedachten, sombere gevoelens, geen zin in dingen of last van angsten en onzekerheid.  Het is dus belangrijk om bij fysieke klachten ook aandacht te hebben voor jouw mentale en emotionele toestand. En om daar iets aan te doen!

Mindfulness is daarvoor bijzonder geschikt, omdat je ontspannen leert kijken naar wat je denkt en voelt. Hiermee krijg je inzicht in je eigen patronen en kun je jezelf ontwikkelen naar een bewuster leven.

Je leert op een andere manier omgaan met spanningen, fysieke klachten, en stress. Zodat je beter kunt ontspannen, met meer balans en bewuster in het dagelijks leven staat!

De Mindfulness Kick off training is speciaal ontworpen om op een moderne manier te leren mediteren.

De training is laagdrempelig met volop achtergrondinformatie zodat je snapt wat je aan het doen bent en wat de effecten zijn. De training is wetenschappelijk onderbouwd en ik leg je ook uit waarom. Je gaat begrijpen wat er in je hersenen en je lichaam gebeurt bij stress. En wat meditatie voor positieve effecten heeft. Je zit gewoon op een stoel.

De lessen zijn precies zo uitgekiend dat jij het meeste resultaat haalt uit de training. Mindfulness is namelijk net als sporten; je moet trainen om resultaten te halen. Van 3 keer buikspieroefeningen krijg je nog geen wasbord. Hetzelfde geldt voor het trainen van je hersenen, dit moet je even volhouden voor je merkt wat het doet. Daarom duurt de training 7 weken, de minimale periode om iets nieuws te leren.

In de Mindfulness Kick off training leer je de basisbeginselen van mindfulness. Ik leer je stap voor stap mediteren, beginnend met 10 minuten. Maar 5 minuten is ook prima, als dat beter bij jou past. ‘Start where you are.’, is een heilige spreuk binnen de mindfulness. Begin bij het begin en kijk waar jij staat. Samen zetten we een stap vooruit.

Naast mediteren, leer je ademhalingstechnieken voor directe ontspanning, oefen je in positieve psychologie en lichte yoga-oefeningen om je lichaam soepel te houden. Elke week krijg je een motiverende mail met leuke filmpjes, artikelen en weetjes. Ik ben jouw cheerleader en stok achter de deur!

In de Mindfulness Kick off training leer je onder professionele begeleiding wat mindfulnessmeditatie is, wat voor effecten het heeft en leer je om het zelfstandig te beoefenen. Het programma is opgebouwd uit diverse oefeningen zoals lichte yoga, ademhalingsoefeningen en bodyscan om mindfulness oftewel aandacht te ontwikkelen. Met hand-out en CD voor dagelijkse thuisbeoefening!

Deze training heeft niet het stress-reducerende effect van een MBSR-training (Mindfulnes Based Stress Reduction). Het legt een basis voor het beoefenen van mindfulnessmeditatie. Bij ernstige fysieke of burn out-klachten is het advies om de Mindfulness & Stressreductie training te volgen.

In 5 lessen leer je de basisbeginselen van mindfulness:

– theoretische achtergrond over mindfulness.
– het effect van mindfulness op je hersenen.
– snelle ontspanningsoefeningen.
– zelfstandig 10-20 minuten mediteren.
– het geheim van mindfulness.
– ademhalingstechnieken voor ontspanning.
– positieve psychologie voor een gelukkiger leven.
– een uitgebreide handout.
– een CD met begeleiding voor thuisbeoefening.

 

Wat maakt deze training uniek:

– de lengte van het leerproces is precies zo lang als het duurt om iets nieuws te leren.
– de training is modern met wetenschappelijke onderbouwing, ademhalingstechnieken en positieve psychologie. Geen zweverig gedoe.
– in de individuele sessies is er veel ruimte voor persoonlijke vragen.
– de combinatie van mindfulnesstraining voor bedrijfsleven en voor particulieren. Het beste van beide > ontwikkelen emotionele intellgentie + stressreductie.
– een gecertificeerde trainer met ervaring in bedrijfsleven, professionele opleidingen én uitgebreide meditatie-ervaring.

 

Praktische informatie

Deze aandachttraining is voor de moderne mens met wetenschappelijke onderbouwing. Geen zweverig gedoe. Door de kleine groepen is er veel ruimte voor persoonlijke vragen. Zowel in de lessen als daarbuiten heb je altijd persoonlijke begeleiding dichtbij.

Mariëtte is een gecertificeerde trainer met ervaring in bedrijfsleven, professionele opleidingen én uitgebreide meditatie-ervaring en in het bezit van certificering categorie 1 van de beroepsvereniging VMBN*.

 

AANMELDEN VOOR DE TRAINING

INVESTERING

€695 voor individuele training

Bij meer personen reken ik een passend bedrag

LOCATIE

Studio Natuurlijk Pilates, Zandweg 116c – boven, De Meern – Leidsche Rein (Utrecht)

AANTAL DEELNEMERS

1, 2 of 3 personen in een privésessie

INBEGREPEN LESMATERIAAL

CD ‘Leer mediteren in 4 weken’

Handout

Afsluitend webinar

Call Now Button