PRIVÉ SESSIES MINDFULNESS

Privé sessies Mindfulness

Een vol hoofd

Heb jij ook zo’n last van een vol hoofd?
Blijven je gedachten maar door razen en kun je de stopknop niet vinden?

Dan word je knettergek en kom je nooit echt tot rust. Je gedachten zijn continu bezig met wat is gebeurd en wat straks nog komen gaat. Het verleden en de toekomst. Je maakt je de hele tijd druk om van alles en de spanning in je lijf bouwt op.

De vraag is:

  • Hoe stap je uit deze denkmolen?
  • Hoe kom je weer tot rust?
  • En hoe zorg je ervoor dat jij weer kalm wordt?

Maar ook: hoe kun je omgaan met negatieve gedachten en gevoelens, zodat ze jou niet meer in hun greep hebben?

Zodat je meer ontspannen en gelukkiger kunt leven.

Mindfulness

Mindfulness kan je daarbij helpen. Mindfulness betekent bewust aandacht geven aan wat we van moment tot moment ervaren, zonder oordeel. Dus niet iets weg willen hebben, maar het juist toelaten. Dat is een verademing!

Want we willen vaak emoties weg hebben en die gedachten willen we ook stoppen. Dan vechten we ertegen, wat juist meer stress oplevert. Maar zo werkt het niet. Juist door op een milde manier aandacht te geven aan wat er is, kan het tot rust komen. Je leert op een milde manier te kijken naar je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Op die manier krijg je inzicht in jezelf, waardoor je bewuster wordt en bewuster keuzes kunt maken. Je leert leven in dit moment in plaats van doorgaan op de automatische piloot.

Daarvoor heb je je aandacht te trainen. Want waar gaat je aandacht heen? Naar negatieve dingen of positieve dingen? En hoe krijg je daar controle over?

Dit is een andere manier dan we normaal gewend zijn. Meestal proberen we iets op te lossen door iets te doen. Met mindfulness leer je om te zijn met wat er is. Niet meer doorrennen, maar stilstaan. Geen afleiding zoeken in honderdenéén activiteiten, maar voelen wat er is. Jezelf echt leren kennen van binnenuit en ontdekken wat jou tot rust brengt!

Praktisch

De mindfulness training is praktisch, toegankelijk en ‘down-to-earth’. Je hoeft geen ervaring te hebben, een open nieuwsgierige houding en inzet is voldoende. Het is belangrijk dat je open staat voor wat het jou kan brengen.

In de individuele mindfulness training krijg je meer inzicht in stress, gedachten en gevoelens. Je leert de effecten van stress herkennen en je leert tot meer ontspanning te komen. Je krijgt inzicht in automatische patronen en hoe je bewust kunt kiezen het anders te doen en beter voor jezelf te zorgen.

In de privé sessies worden de oefeningen helemaal op jou afgestemd. Passend bij jouw klachten en wensen. Je hebt je eigen personal mindfulness trainer.

De oefeningen bestaan uit verschillende meditaties, eenvoudige yoga, ademhalingsoefeningen en praktische oefeningen over omgaan met stress en (negatieve) gedachten en gevoelens. Tussen de lessen door oefen je thuis en doe je praktijkopdrachten. Je kunt het direct toepassen in je dagelijkse leven!

Privé sessies

  • Heb je geen zin in een groepstraining?
  • Wil je de mindfulness training plannen op een tijd die jou uitkomt?
  • Heb je al een training gevolgd en wil je je mindfulness beoefening opfrissen?

Maak dan gebruik van de privé sessies. Samen kijken we naar jouw persoonlijke behoeften en welke mindfulness oefeningen daarbij passen. Je kunt denken aan oefeningen in positieve psychologie, energiebalans, meditatie, lichte yoga en ademhalingsoefeningen.

Je krijgt handouts en audio-oefeningen waar jij het meeste aan hebt!

Het is ook mogelijk de inhoud van de groepstrainingen individueel of met twee of drie personen te volgen. We maken dan samen een passend schema met meerdere privé sessies. Op een tijdstip dat jou uitkomt, met een prijs die daarbij past.

Wat leer je:

– inzicht in stress & spanningen en de effecten.
– tot meer ontspanning komen.
– je eigen grenzen kennen en beheren.
– spanning in je lijf verminderen.
– schakelen tussen inspanning en ontspanning.
– balans brengen in negatieve en positieve gedachten.
– je energiebalans managen.
– beter voor jezelf zorgen.
– dichter bij jezelf blijven.
– focus en concentratie vergroten.
– steviger in het leven te staan.
– meer rust & ruimte in je hoofd creëren.

 

Het geeft jou een weg uit de stress:

– Leer hoe jij van inspanning naar ontspanning komt.
– Ontdek waarom jij telkens over je grenzen gaat.
– Herken stresssignalen en wat jij dan kunt doen.
– Leer je eigen grenzen kennen en deze respecteren.
– Ontwikkel veerkracht om uit je dip te komen.
– Leer omgaan met negatieve gevoelens.
– Breng jouw energiebalans op orde.
– Leer jouw lichaam kennen en voel wat het nodig heeft.
– Geef jezelf echt wat je nodig hebt.
– Leer hoe je eigen gedachten managen.
– Leer omgaan met fysieke pijn en beperkingen.

 

Praktische informatie

Deze aandachttraining is voor de moderne mens met wetenschappelijke onderbouwing. Geen zweverig gedoe. Door de kleine groepen is er veel ruimte voor persoonlijke vragen. Zowel in de lessen als daarbuiten heb je altijd persoonlijke begeleiding dichtbij.

Mariëtte is een gecertificeerde trainer met ervaring in bedrijfsleven, professionele opleidingen én uitgebreide meditatie-ervaring en in het bezit van certificering categorie 1 van de beroepsvereniging VMBN*.

 

AGENDA AANMELDEN VOOR DE TRAINING

INVESTERING

€70 per uur bij 1 persoon

Bij meer personen reken ik een passend bedrag

LES DATA

Dinsdag en vrijdag.

Vanaf 1 mei 2018 ook mogelijk op dinsdagavond.

We kijken samen welk tijdstip het beste past.

LOCATIE

Studio Natuurlijk Pilates, Zandweg 116 C – boven, De Meern – Leidsche Rijn (Utrecht)

Vlakbij de A12, goed bereikbaar met OV

 

AANTAL DEELNEMERS

1, 2 of 3 personen

INBEGREPEN LESMATERIAAL

Je hebt toegang tot al het lesmateriaal dat ik de afgelopen jaren heb verzameld. Handouts, werkboeken, audio-oefeningen. Je krijgt precies wat jij nodig hebt.

Call Now Button