OVER MARIETTE

Over Mariette Verhoef van Anansi trainingen

Mariëtte Verhoef

Mijn naam is Mariëtte Verhoef, 34 jaar, en ik geef mindfulness trainingen voor particulieren en in het bedrijfsleven. Sinds ik in 2009 in aanraking kwam met Boeddhisme en meditatie speelt het een belangrijke rol in mijn leven. Vooral het beoefenen van mindfulness, zowel in de meditatie als in het dagelijks leven, heeft mijn leven enorm verrijkt. Ik voel me meer in contact mezelf, maak bewuster keuzes, kan beter met stress omgaan en ervaar meer bezieling en inspiratie in mijn leven.

Na de studie Sociologie – Arbeid, Organisatie & Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik een aantal jaar gewerkt als HR-adviseur en trainee bij een groot bedrijf. Via een burn out en een tijdje wonen in Afrika heb ik mijn weg gevonden in het vak van Mindfulnesstrainer. Ik zie graag dat meer mensen de positieve effecten van mindfulness en bewuster leven leren kennen. Daarvoor wil ik mijn talenten, kennis en ervaring inzetten.

Het wetenschappelijk onderzoek naar mindfulnessmeditatie is veelomvattend. Zo weten we steeds meer over de invloed van meditatie op de hersenen en de positieve effecten van mindfulness bij psychische & fysieke klachten en stress. Maar ook hoe mindfulness kan worden toegepast in leiderschapstrainingen en ter ontwikkeling van medewerkers.

Met Anansi Training geef ik mindfulness-trainingen op maat om mensen te leren omgaan met stress en spanning, zodat zij bewuster en meer ontspannen leven. Ik geloof dat hoe bewuster je leeft, hoe krachtiger, positiever en gelukkiger je wordt. Met als resultaat meer rust & ruimte in je hoofd, jezelf en je dagelijks leven.

Opleiding en certificering

Om mijn professionaliteit als trainer te waarborgen heb ik opleidingen gevolgd in twee hoofdstromingen binnen mindfulness trainingen.

Mindfulness Based Stress Reductie

Ik heb een basis- en vervolgopleiding tot MBSR-trainer afgerond bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. In 2015 heb ik mijn certificaat ontvangen, sindsdien geef ik de officiële Mindfulness Based Stress Reductie training.

Mindfulness Brein & Emotionele Intelligentie

Ik heb de opleiding tot MBE Meditatietrainer doorlopen bij Bridgeman om mindfulness op een moderne, toegankelijke manier over te kunnen brengen zowel bij particulieren als in het bedrijfsleven. Deze methode is ontwikkeld bij Google en wordt door veel organisaties ingezet. Ik geef trainingen in het bedrijfsleven met de Atleetfabriek en Bridgeman in Business.

Certificering Beroepsverenigingen

Mindfulnesstrainer Categorie 1

Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer in categorie 1 van Vereniging voor Mindfulness-Based trainers Nederland. Met deze certificering komen mijn trainingen in aanmerking voor vergoeding bij een aantal verzekeraars.

Ik ben gecertificeerd lid van de Vereniging voor Mindfulness voor mindfulnesstrainers die een geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd tot mindfulness trainer op diverse gebieden.

Verder volg ik verdiepende workshops over positieve psychologie, hersenwetenschap en mindfulness & meditatie en ga ik regelmatig op retraite voor verdieping in mijn eigen beoefening.

Call Now Button