Vind een liefde die je nooit meer verlaat.

Vind een liefde die je nooit meer verlaat.
1 maart 2018 Mariëtte Verhoef
Voel je vrij

Ben jij op zoek naar liefde?

Het leven kan soms liefdeloos aanvoelen. Als je alleen woont en elke dag voor jezelf kookt en elke avond in een koud bed stapt. Maar ook als je een partner hebt, die anders in het leven staat en je ieder je eigen ding doet. Of als je continu bezig bent met hard werken en je weinig tijd hebt voor jezelf. Of als je alleen maar aan het zorgen bent voor anderen. Dan mis je het gevoel van warmte, genegenheid en gezelligheid. Misschien komt dan wel eens de gedachte op ‘Gaat het nu alleen hierom? Er is toch meer in het leven?’ Ja dat klopt, er is zeker meer!

Ieder mens wil liefde

De zoektocht naar liefde is in ieder mens aanwezig. Bij alles wat we doen, zijn we op zoek naar liefde en waardering. Maar hoe zou het zijn als je een liefde vindt die nooit meer weggaat? Liefde die altijd bij je is en je nooit verlaat. Liefde die altijd weer kunt oproepen, waar je ook bent.

Het Festival van Liefde laat je deze liefde ontdekken en ervaren.

Festival van Liefde groep

Want eigenlijk ben je deze liefde de hele tijd zelf. Je moet er alleen aan herinnerd worden. Alleen vergeten we het vaak. Ik ook, als ik druk bezig ben met allerlei dingen regelen en van hot naar her vlieg. Of als ik net iets te ongeduldig bij de kassa sta te wachten. Er komen vaak allerlei kritische stemmetjes bij ons op, over onszelf of over anderen. Oordelen, ideeën, voorkeuren en vooral ook afkeuren. ‘Ik doe dit niet goed. Ik moet beter mijn best doen. Ik ben het niet waard.’ Allemaal herkenbare gedachten, maar dit is niet wat we zijn!

Dit festival opent je hart

Tijdens het festival heb ik vele harten zien opengaan. Relaties zien opbloeien. Verdrietige mensen weer zien stralen. Mensen uit hun hoofd in hun hart zien komen. Vooral heb ik ervaren dat we elkaar steeds weer kunnen zien voor wie we werkelijk zijn: liefdevolle mensen, met ieder z’n eigen talenten, karaktertrekken en schoonheid.

Het Festival van Liefde heeft een licht programma met korte workshops, die gaan over bewust worden wat er in je leeft en om expressie te geven aan de liefde. Via meditatie, dans, creativiteit, klankavonden, mindfulness, yoga, stemexpressie, shiatsu, chi kung en ga zo maar door. De combinatie van rust, ruimte én beweging creëert de perfecte omstandigheden om dichter bij jezelf te komen.

Terschelling vrouw vrij voelen

Mindfulness in de bioscoop

Door mindfulness te beoefenen, leer je van een afstandje naar gedachten te kijken. Er komt ruimte tussen de gedachten en gevoelens die zich in jou afspelen én jouzelf. Stel jezelf eens voor als een bezoeker in de bioscoop, die achterover zit en naar het filmscherm kijkt. Op dit filmscherm speelt zich een verhaal af: gedachten, gevoelens, beelden. Maar je weet tegelijk heel goed dat jij dat verhaal niet bent. Jij zit rustig in de stoel en kijkt ernaar.

Deze plek kun je op verschillende manieren ontdekken, o.a. door mediteren. Dan kom je in een groter bewustzijn die heel anders aanvoelt; rustig, liefdevol, stil en ontspannen. Je komt in contact met de liefde zelf. Je wordt je bewust van datgene wat je blokkeert en komt op een diepere laag in jezelf. Je ervaart hoe het is om te ontspannen in jezelf. Hoe het is om helemaal jezelf te zijn; geliefd en gewaardeerd.

Gezellig met elkaar genieten

Ik ben een paar keer mee geweest met het festival en ik vind het altijd bijzonder om te zien hoe snel er een hechte groep ontstaat. Er wordt gesproken vanuit het hart, waaruit de mooiste gesprekken ontstaan en mooie processen bij iedereen. Dat maakt me altijd blij.

Waar ik ook enorm van geniet tijdens de festivals zijn de locaties. Midden in de natuur, weg van de bewoonde wereld, met heerlijk eten en liefdevolle verzorging. Alles wordt met aandacht voor je geregeld. Zowel door de gastvrouwen en koks als door de trainers. Die zijn er voor jouw eigen proces en zijn ook aanwezig in de groep, zodat je ze ook persoonlijk leert kennen. Dat brengt echt een intieme en gezellige sfeer van ‘met elkaar zijn’.

Opgeruimd en vol liefde kom ik altijd weer thuis. Nazoemend op een lichte golf van geluk en verbondenheid. Die ik weer verspreid naar de mensen om me heen. Met mijn hart wijd open. Dat is het Festival van Liefde voor mij.

 

Festival van Liefde Terschelling

Ja, dit lijkt me leuk!

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Call Now Button