Voel je vrij als een baby! Hoe mooi zou dat zijn?

Voel je vrij als een baby! Hoe mooi zou dat zijn?
25 januari 2016 Mariëtte Verhoef
In Mindfulness
Voel je vrij

Voel je vrij als een baby! Hoe mooi zou dat zijn?

Gisteren was ik op bezoek bij mn pasgeboren nichtje. Wat een prachtig gezicht blijft dat toch, de puurheid, zachtheid en vrijheid. Een pasgeboren baby is een onbeschreven blad, onschuldig, licht en nog niet beïnvloed door verhalen, regels en opvoeding. Het kan niet anders dan helemaal zichzelf zijn. Hoe fijn is dat: helemaal jezelf kunnen zijn!

Puur geluk

Mijn hart straalt als ik in haar ogen kijk. Ik voel me blij en verliefd in aanwezigheid van dit pure wezentje. Vol verwondering kan ik uren naar haar kijken. Ken je dat gevoel als je een kleine baby in je armen houdt?  De vrijheid, ontspanning en openheid raakt me. Wat zou het toch fijn zijn als we onszelf ook weer zo zouden kunnen voelen. De pure essentie van leven in onszelf ervaren. Helemaal jezelf zijn, zonder allerlei onzekerheden, gedachten en beperkingen.

En je kunt het zelf ervaren! Het is mogelijk! Ik heb het in meditatie gevoeld, het pure aanwezig zijn. Magisch is dat.

Negatieve gedachten

Misschien klinkt dit heel vaag voor je. Voelen als een baby? Maar ik ben toch niet voor niets opgegroeid en volwassen? Daardoor kan ik juist veel meer doen. Ja, dat is zeker zo. Maar in deze ontwikkeling naar volwassene hebben we ook heel veel onnodige en belemmerende patronen, gevoelens en gedachten opgedaan. Velen van ons zitten onbewust vast in deze negatieve overtuigingen.

‘Dit doe ik maar niet, want wat zullen anderen zeggen?’
‘Ik moet hard werken om goed genoeg te zijn.’
En nog zo’n bekende (ja, ook voor mij): ‘Ik wil niet falen’.

Het doorzien van al die gedachten, gevoelens en sensaties die voorbijkomen, maakt je vrij. Dus zonder te zeggen ‘dat ben ik’, ga je zien dat je in ware essentie iets anders bent. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar feitelijk betekent het dat je de ruimte en vrijheid kunt voelen. Vrij van allerlei zorgende gedachten en beperkende overtuigingen. Vol liefde. Gewoon aanwezig zijn. Niets hoeven. Puur Zijn.

Kom ontspannen

Het goede nieuws: iedereen kan het. Jij dus ook!
Stel je eens voor. Hoe mooi zou het zijn als jij

  • je vrij voelt van verwachtingen?
  • kunt ontspannen in het moment?
  • volop energie hebt?
  • met frisse blik naar het leven kijkt?

Ik nodig je uit om te komen ontspannen met mindfulness.

Volg eens een proefles Yoga & Mindfulness!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Call Now Button